rotan meubels

Stappen voor het probleemloos verven van rotan meubels

Rotan meubels verven is niet zo stoer als het lijkt. Het is natuurlijk niet goed om het een heel gemakkelijke klus te noemen, maar het belangrijkste is geduld en tijd. Als je genoeg van beide hebt, kan je een zeer grondige en professionele taak uitvoeren om de rotan meubels te verven. Er zijn enkele eenvoudige stappen die je hierbij moet volgen. Als je deze volgt, zal je zeker succesvol zijn!

Gebruik een verf spons om rotan meubels te verven

Koop een verf spons in plaats van een normale kwast. Dit werkt op twee geweldige manieren. Het helpt je eerst en vooral om in grote vlakken te verven, waardoor je tijd bespaart en waardoor je ook kan verven in de sierlijke spleten die wel eens te vinden zijn in rotan meubels. Koop vervolgens verf van een goede kwaliteit en een primer. Op die manier zal de verf goed aan het meubilair blijven hangen.

Maak de rotan meubels klaar

De rotan meubels klaarmaken betekent dat je eventuele kapotte onderdelen moet repareren, dat je het hele meubilair moet reinigen en dat je schuurpapier moet gebruiken om onnodige uitstulpingen te verwijderen. Maak het meubilair zoveel mogelijk glad en stof het volledig af, zonder het totale meubilair aan te tasten.

Een primer aanbrengen en vervolgens de verf

Breng de primer aan als je ervoor hebt gekozen om eerst met een primer te verven. Dit is vrij eenvoudig. Als je klaar bent, breng je de verf aan. Deze keer moet je de verf alleen aanbrengen in de grotere gebieden. De spleten en fijne plekken kan je nadien afwerken.

De spleetjes en kleine plekken verven

Na de vorige stap kan je je concentreren op het schilderen van de kleine plekken en de spleten in de sierlijke meubels.

Alles laten drogen

Laat de verf tot slot drogen en je rotan meubelen zien er weer als nieuw uit!