Efficiënt de tafel dekken 

Super vervelend klusje……. De tafel dekken is nooit leuk. Vandaar dat we nu een aantal tips geven om efficiënt de tafel te kunnen dekken. Je kan ook altijd vragen of iemand anders het doet, dat is het makkelijkst en het aller efficiëntst. Voor het geval je er echt niet onderuit komt komen hier de tips.

Zorg voor de juiste spullen. 

Om de juiste spullen in huis te hebben kan je onder andere de Easy Evening kopen. Dat is een handig samengestelde box waar al genoeg benodigdheden in zitten om je tafel op een goede manier te kunnen dekken. Leg wel onder de borden nog even wat placemats en je bent helemaal klaar. Ook kan je een kijkje nemen op www.easy-out.nl voor meer samengestelde boxen.

Begin met de zware spullen.

Als je begint met de zwaardere kan je daarna wat losser omgaan met de andere spullen zodat je minder snel iets laat vallen en je automatisch sneller bent. Wat zijn de zware spullen? Denk aan de borden de schalen en de eventuele waterkan. 

Daarna het bestek.

Met bestek is het voordeel dat je in een keer alles kan pakken, wel is het zo dat je daarom aan het klooien bent met alles goed uit je hand pakken en het niet laat vallen. Pak daarom eerst alleen de messen en de vorken, deze zijn goed te onderscheiden en je handen zijn minder vol. Daarna loop je even snel terug om de lepels mee te nemen. 

 

De glazen

Nu zijn die aan de beurt. Let goed op dat je niet te veel glazen stapelt, maximaal twee op elkaar. Loop vaker heen en weer als dat nodig is, helaas is het zo dat glas nogal snel breekt als je het laat vallen. Wees geconcentreerd en niet te snel, je bent vanuit jezelf al snel genoeg.

 

Het is allemaal leuk hoe snel je het doet maar zorg dat je een fijne sfeer creëert voor jezelf met bijvoorbeeld een muziekje op. Als je nou de enige bent die zin heeft in muziek, doe dan een koptelefoon op of oortjes in. Dit is eigenlijk het grootste geheim van efficiënt de tafel dekken, als je het leuk hebt gaat de tijd namelijk sneller.