Drie tips voor als je een gaming computer voor thuis wilt kopen

Drie tips voor als je een gaming computer voor thuis wilt kopen

Je hebt besloten om thuis ook een game computer aan te schaffen. Het aanbod aan verschillende merken, verschillende kwaliteit en de variatie aan prijzen is enorm groot. Het is goed om eerst te bedenken wat voor spellen je gaat spelen met je computer en hoe lang je het uitstellen van het kopen van een nieuwe videokaart wilt uitstellen. De ontwikkelingen in de technologie van computers gaat enorm hard en daarom is het erg belangrijk dat je goed weet wat je koopt. We zetten drie tips voor je op een tijdje voor als je een gaming computer voor thuis wilt gaan aanschaffen.

Kies voor voldoende opslagcapaciteit

Als je een gaming computer gaat aanschaffen voor thuis, ga je de computer waarschijnlijk niet alleen gebruiken om te gamen. Je zal er ook bestanden in op willen slaan en misschien ook wel back-ups van je galerij op je telefoon op willen zetten. Naast dat videogames zelf als erg veel opslagruimte kosten, wil je natuurlijk voorkomen dat je documenten of videogames moet gaan verwijderen, omdat je opslag vol zit. Kijk daarom goed naar de opslagcapaciteit van de harde schijf van je computer, want ze zijn in allerlei maten te krijgen. Dit voorkomt veel gedoe in de toekomst.

Bepaal je budget

Het is ook erg slim om van te voren te bepalen hoeveel je wilt gaan uitgeven aan je gaming computer. Je kan het zo gek maken als je wilt door duizenden euro’s alleen al uit te geven aan bijvoorbeeld een videokaart, terwijl je ook een complete computer al snel vanaf achthonderd euro kan aanschaffen. Ook hierbij is het belangrijk dat je je budget aanpast aan de kwaliteit spullen die je wilt kopen. Als je een goedkope computer koopt, is natuurlijk de kans erg groot dat je over een paar jaar een nieuwe videokaart moet, omdat de videokaart de nieuwste spellen niet meer aankan. 

Complete computerkast of in onderdelen

Je kan er ook voor kiezen of je een complete kast op je stoep bezorgt wilt krijgen waarbij je alleen de stekker in het stopcontact te steken of dat je liever de hele kast zelf in elkaar zet. Veel mensen denken dat er een duidelijk prijsverschil zit in het kopen van deze twee opties. Dit is dus totaal niet zo. Beide opties zijn bijna even duur als elkaar. Je kiest dus voor gemak of voor een uitdaging (met handleiding natuurlijk). De keuze ligt echt aan jou en maakt geen verschil in je budget.

Refurbished is net zo goed

Niet zo’n groot budget, maar wel een goede gaming computer aanschaffen? Je kan dan kiezen voor een refurbished gaming computer. Deze gaming computers zijn helemaal nagekeken en vernieuwd naar de standaard waarin je ook een nieuwe computer kan kopen. Het grote verschil met een nieuwe gaming computer en een refurbished gaming computer is dat de refurbished gaming computer een stuk goedkoper is. De kwaliteit van de refurbished gaming computers is erg goed en er wordt vaak ook nog een aantal jaren garantie op gegeven. Als je deze graag wilt kopen, heeft Lalashops refurbished gaming computers for sale.